Blog 01.17: My first blog

HET IDEALE KANTOOR

Hoe ziet de toekomst van onze kantoorinrichting eruit? Welke ontwikkelingen zijn er en waar staan we nu? John Venneman, creatief brein van Human-Space, deelt in een regelmatig verschijnende blog zijn visie en ervaringen als ‘inrichtingsprofessional’.

 

My first blog

De veranderingen op het gebied van kantoorinrichting volgen elkaar in hoog tempo op. Mede opgejaagd door de technologische ontwikkelingen. Het Nieuwe Werken is weer uit. Circulair is nu het toverwoord, met aandacht voor gezondheid en productiviteit van de werknemer.

 

PAST-PRESENT-FUTURE

Ik houd ervan om met de toekomst van het vak van inrichtingsprofessional bezig te zijn en die veranderingen nauwlettend te volgen. Daarom zal vanaf nu op deze website van Human-Space regelmatig een blog van mij verschijnen waarin ik reageer op de ontwikkelingen om ons heen. Vanuit mijn eigen visie die ik via Human-Space in de praktijk breng, maar ook reagerend op artikelen en publicaties van anderen.

Ik ben zeer geïnteresseerd in de historie van de kantoorinrichting en daar zal ik in deze blogs ook veel aandacht aan schenken. We kunnen de toekomst immers veel beter begrijpen als we het verleden kennen.

Mijn volgende blog, hier al direct te lezen, gaat daarom over de historie van het vak. 200 jaar kantoorinrichting, beschouwd vanuit de ontwikkelingen die plaatsvonden. Zo zal te zien zijn dat telkens weer sociaal-maatschappelijke, organisatorische, economische en -vooral- technologische ontwikkelingen bepalend zijn voor ‘hoe het kantoor eruitziet’ en ‘hoe gebruikers van het kantoor hiermee omgaan’.

Elk tijdperk kent zijn ‘ideale kantoor’. Ook het onze. Welke dat is, hoop ik in dit blog te kunnen laten zien.

 

John Venneman/ Human-Space | 26 september 2017 | Beeld: Shutterstock | eindredactie Buurman Schrijfwerk

 

Pin It